Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα χωρίς διακοπές ο διάλογος για το αγροτικό


"Ο διάλογος δεν είναι φιέστα". Αυτό τόνισε η υπουργός Σεξιστικής και Τραμπουκικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή (φωτό - ψάξτε κάπου εκεί είναι), ανοίγοντας τις εργασίες της διημερίδας (ε;) που πραγματοποιείται στο Ζάππειο για τα προβλήματα της Γεωργίας...

Η κα Μπατζελή μίλησε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (σε σχέση με το παλιό) μεταξύ της κυβέρνησης και των τραμπούκων σεξιστών και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, σε απόλυτη συνεργασία με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν φοβικά σύνδρομα (άντε πάλι) τόσο εντός, όσο εκτός των αγροτών.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, διαβεβαίωσε ότι και "από το δικό μας τομέα, της Ανάπτυξης και της Ανταγωνιστικότητας θα συμβάλλουμε (γελάκι) στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν οι αγρότες προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημά τους, όπως π.χ. με την αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ όπου θα σας πάρουμε ακόμα 1.4 ΔΙΣ το έτος".

Στο μεταξύ, τραμπούκοι από το μπλόκο της Νίκαιας και από την Πρέβεζα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η Συνομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΣΥΔΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο διάλογο, χαρακτηρίζοντας το διήμερο ως "επικοινωνιακή φιέστα". Κοινώς έστειλαν την υπουργό στον... διάλογο.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, δήλωσε ότι δε γίνεται διάλογος χωρίς τους αγρότες (τους θέλουν εκεί;) και ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από τη διημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου